Timpul.md

Actualitate 13 Noiembrie 2015 | 12:32

Tariful pentru gazele naturale a CRESCUT

Consiliul de Administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică va examina vineri, 13 noiembrie, în cadrul unei ședințe publice o eventuală majorare a tarifului la gazele naturale.

(UPDATE 12.31) Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a majorat vineri, 13 noiembrie, în cadrul unei ședințe publice prețul gazelor naturale, livrate consumatorilor casnici de la 5666 până la 6556 de lei mia de metri cubi, sau cu 9, 8% mai mult decât în prezent.

(Știre inițială) ANRE a scumpit gazul natural livrat consumatorilor cu peste 15 la sută în luna iulie, însă și-a suspendat decizia două săptămâni mai târziu, solicitând companiei Moldovagaz să efectueze un audit extern pentru a verifica corectitudinea calculării noilor tarife. Raportul de audit, efectuat de compania Ernst&Young, a fost examint vinerea trecută în cadrul unor audieri publice organizate de ANRE.

Astfel, Moldovagaz solicită un tarif de 8,3 lei pentru un metru cub de gaze, cu doi lei mai mult decât tariful majorat în iulie.
 
Sursa: Radiochisinau.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus