Actualitate

Test pentru indecisi

Daca inca nu v-ati decis ce partid sa alegeti la 29 iulie, va puteti testa optiunile pe www.testvot.eu. Selectati „Alegeri parlamentare R. Moldova 2009” (in romana sau rusa) si raspundeti la 24 de intrebari. Testul include intrebari despre sistemul de impozitare, cel medical, educatie, justitie, asistenta sociala si pensii, respectiv, politicile stratului in aceste domenii.

De asemenea, chestionarul vizeaza politica interna si externa: cum trebuie sa fie ales presedintele tarii, ce credeti despre votul uninominal, ce fel de relatii trebuie sa avem cu vecinii, ce credeti despre integrarea europeana si cea euroatlantica, aflarea noastra in CSI etc. La final, veti primi o analiza grafica ce va va indica gradul de apropiere a optiunilor dvs. politice de cele ale principalelor partide. Sondajul este unul de orientare.
„Proiectul nu incearca sa influenteze votul cetatenilor, ci este un mijloc de a afla mai multe despre cei care candideaza”, sustin administratorii paginii web – Fundatia MRC „Median Research Centre”, cu sprijinul German Marshall Fund – Black Sea Trust. Organizatia declara ca urmareste scopul de a dezvolta cercetarea performanta in domeniul stiintelor politice si calitatea democratiei din Europa Centrala si de Est.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *