CSI / Rusia

The Telegraph: Stilul de mers al liderului de la Kremlin este predat de KGB

Antrenamentul fostei agenţii sovietice de securitate se vede în mersul lui Puţin, cu braţul drept strâns lângă corp, în vreme ce stânga se mişcă natural, scrie The Telegraph.

Experţii conduşi de profesorul de neurologie Bastiaan Bloem, de la Centrul Medical al Universităţii Radboud din Olanda, au descoperit câţiva oficiali ruşi care merg astfel: Puţin, premierul Dmitri Medvedev (care nu a avut pregătire militară sau în serviciile de informaţii, dar ar fi fost "inspirat" de şeful sau), doi foşti miniştri ai Apărării – Anatoli Serdiukov şi Serghei Ivanov, şi un înalt comandant militar, Anatoli Sidorov.

Bastiaan Bloem a arătat că la început a examinat mersul lui Putin şi a crezut că este vorba despre un semn timpuriu de Parkinson. Însă cum liderul rus merge astfel de ani de zile şi este un sportiv entuziast, boală nu putea fi o explicaţie pentru stilul sau neobişnuit de deplasare.

Cercetătorii au avut o revelaţie când au descoperit un manual de antrenament al KGB în care erau instrucţiuni detaliate asupra felului în care agenţii operativi trebuie să se deplaseze pentru a avea acces rapid la armă din dotare.

"Când vă mişcaţi, este absolut necesar să ţineţi arma lipită de piept sau în mâna dreapta. Deplasarea înainte trebuie făcută cu o singură parte, în general stânga, întoarsă cumva în direcţia mişcării", se arată în manual.

Experţii au denumit acest mod de deplasare "mersul pistolarului" şi după studierea mai multor imagini au ajuns la concluzia că este destul de răspândit printre oficialii ruşi. Acest tip de mers "poate rezultă dintr-o adaptare comportamentală, probabil declanşată de KGB sau alte feluri de antrenament de folosire a armelor, unde învăţăceii sunt instruiţi să îşi ţină mâna dreapta aproape de piept în timp ce merg, ceea ce le permite să scoată rapid armă dacă se întâlnesc cu un duşman"

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *