Timpul Local

Timpul Local

ODIMM invită antreprenorii să participe la Concursul Naţional „IMM – Model de Responsabilitate Socială”, ediţia a VII-a. Concursul este dedicat antreprenorilor care pe parcursul anului 2015 s-au implicat în mod voluntar în activităţi de responsabilitate social-corporativă.
Participanții pot aplica pentru următoarele nominalizări: grija faţă de angajaţi; grija față de piață; protecţia mediului înconjurător și integrarea socială și sprijinul acordat comunităţii.

Premiul Mare va fi oferit pentru realizarea acţiunilor importante în mai multe domenii de responsabilitate social-corporativă.
Participanţii la concurs trebuie să întrunească următoarele condiții:
– să se încadreze în categoria IMM;
– să desfășoare activitate economică mai mult de 1 an;
– să fie rezident al Republicii Moldova;
– să fie realizat cel puţin una dintre activităţile de responsabilitate socială corporativă;
– să depună formularul completat.

Concursul va fi evaluat de o comisie de experţi, în baza formularelor de aplicare, care urmează să fie îndeplinite de către participanți. Setul de documente vor fi depuse de către solicitanţi prin intermediul serviciilor poștale sau personal la sediul Organizaţiei pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) (str. Serghei Lazo 48, oficiul 311, Chișinău, R. Moldova), ÎN PLIC SIGILAT, până pe data de 20 octombrie 2016, cu menţiunea „Concurs RSC”.

Premierea finală a câștigătorilor va avea loc în cadrul Conferinţei Internaţionale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii 2016, care va fi desfășurată la 10 noiembrie curent. Premiile vor fi acordate de partenerii oficiali ai Concursului.
Materialele pentru doritorii de a aplica pot fi accesate pe paginile web: www.odimm.md, www.businessportal.md,www.civic.md. Mai multe detalii puteți afla la adresa de e-mail office@odimm.md sau la numărul de telefon (022) 29-57-41.

Timpul.md

Cahul

Primăria oraşului Cahul informează că a efectuat lucrări de curăţare a unui canal de scurgere a apelor pluviale de pe str. Vasile Alecsandri. Necesitatea lucrărilor rezidă din faptul că, astfel de lucrări nu au mai fost efectuate de circa zece ani şi în urma ploilor exista riscul ca terenurile adiacente să fie inundate.
Primăria oraşului Cahul, mulţumeşte dlui Vasile Bourceanu pentru suport şi implicare în realizarea acestor lucrări.

Provincial.md

Comrat

Amatorii sportului sunt invitați în această sâmbătă la Comrat, la Turneul în memoria vedetelor fotbalului din sudul Moldovei – Fiodor Vlah, Andrei Bolgar, Ilia Novac și mulți alții, la Comrat va avea loc un turneu comemorativ cu participarea echipelor de veterani.

Comitetul organizatoric invită toți amatorii de sport să viziteze acest eveniment pe data de 8 octombrie, cu începerea la ora 9.30. Evenimentul va avea loc pe stadionul orășenesc din Comrat.

Turneul comemorativ, desfășurat sub patronajul bașcanului autonomiei, Irina Vlah se află la cea de-a șaptea ediție.

gagauzinfo.md

Soroca

Satul Stoicani din raionul Soroca are un punct de asistenţă medicală urgentă care va acorda primul ajutor medical pentru circa 7300 de locuitori, din şapte localităţi din regiune. Instituţia a fost dată în exploatare pe 5 octombrie, iar în cadrul acesteia va activa o echipă formată din patru felceri, patru infirmieri şi patru şoferi. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, instituţia este dotată cu o unitate de transport, care conţine toate dispozitivele medicale necesare pentru acordarea asistenţei medicale urgente, capabile să stabilizeze şi să menţină funcţiile vitale ale pacienţilor critici până la transportarea lor la spital.

Punctul este amplasat în incinta Primăriei din localitate, însă până la sfârşitul anului 2017 va fi construită o clădire specializată.

IPN

Ceadâr-Lunga

O întreprindere din satul Tomai a semnat recent un acord de cooperare cu Uzina de tractoare din Bobruisk (Belarus). Acesta îi va permite agentului economic din UTA Gagauz-Yeri să asambleze anual câte 45 de tractoare din piesele livrate de partenerul din Belarus.
În conformitate cu contractul, începând din anul 2017, uzina de la Bobruisk va livra întreprinderii din Ceadâr-Lunga piese pentru 45 de tractoare.

Relaţiile de colaborare cu uzina belarusă au fost stabilite în cadrul forumului investiţional desfăşurat în autonomia găgăuză în anul 2015. De atunci la întreprinderea din Tomai au fost asamblate 25 de tractoare.

Timpul.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *