Actualitate

Tinerii, în topul persoanelor care au ales să plece în UE

Conform datelor statistice, cetățenii moldoveni de gen masculin au traversat mai des frontiera, comparativ cu traversările înregistrate de către moldovence. Tinerii, cu vârste cuprinse între 26 – 35 ani, au fost în topul persoanelor care au ales să plece în Uniunea Europeană, numărul traversărilor acestora fiind de 752 902. Un număr mare de treceri a fost înregistrat de moldovenii cu vârsta 46+ ani, dar și cetățenii cu vârste de 18 – 25 de ani.

Potrivit datelor oficiale ale Agenţiei Europene pentru Gestionarea Cooperării Operative la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene (FRONTEX), din momentul liberalizării regimului de vize cu UE, nu a fost permisă intrarea în statele membre ale UE la peste nouă mii de cetăţeni moldoveni, ceea ce constituie aproximativ 1% din numărul total al persoanelor care s-au bucurat de oportunitatea călătoriei în statele membre ale UE fără necesitatea deţinerii vizei. Motivul principal îl constituie neîntrunirea condițiilor de intrare, insuficienţa mijloacelor financiare şi depăşirea termenului legal de şedere în statele membre.

Amintim că, Republica Moldova beneficiază de regim liberalizat de vize cu țările Uniunii Europene din 28 aprilie 2014. De anularea vizelor pentru călătoriile de scurtă durată în spaţiul Schengen se bucură cetăţenii moldoveni, posesori ai paşaportului biometric.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *