Timpul.md

Politică 12 Noiembrie 2014 | 18:02

Tiraspolul acuză: Un convoi de camioane care se îndreaptă spre regiunea transnistreană este blocat de Ucraina

Poliţia de frontieră din Ucraina blochează aproximativ 40 de camioane care se îndreaptă spre regiunea transnistreană, susţin autorităţile de la Tiraspol, în timp ce Moscova denunţă acţiuni coordonate ale Chişinăului şi Kievului, relatează site-ul agenţiei Tass, citat de mediafax.ro.

"Peste 40 de camioane de marfă care se îndreaptă spre regiunea transnistreană sunt blocate în puncte vamale ucrainene, la frontierele cu Rusia şi Belarus. Transportatorii se confruntă cu solicitări lipsite de fundament: li se cer documente suplimentare, informaţii suplimentare despre marfă şi despre destinatari", acuză Comisia pentru Vămi a regimului separatist de la Tiraspol.

Regimul de la Tiraspol a denunţat de multe luni o presupusă blocadă economică impusă de Ucraina. La rândul său, Ministerul rus de Externe a semnalat tentative de impunere a unei blocade asupra regiunii.

"Obstacolele de acest fel intră în contradicţie cu litera şi spiritul Tratatului de prietenie şi cooperare dintre Rusia şi Republica Moldova", a explicat Ministerul rus de Externe.

"Republica Moldova şi Ucraina au acţiuni coordonate pentru impunerea unei blocade economice şi privind transporturile împotriva regiunii, în scopul de a forţa Tiraspolul să accepte concesii la negocieri şi să renunţe la priorităţi în materie de politică externă. Aceste tentative riscă să amplifice tensiunile regionale", avertizează Moscova.

Sursa: publika.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus