Timpul.md

Bună Dimineața 19 Martie 2013 | 06:56

Toate drumurile duc la Londra

În prima zi lucrătoare după ce o publicație engleză a anunțat că 300.000 de moldoveni se pregătesc să invadeze Marea Britanie, a fost o problemă să găsesc un mijloc de transport în comun la Chișinău pentru a ajunge ieri la birou.

Toate microbuzele, autobuzele, plus troleibuzele, doldora cu basarabeni „infractori”, și-au schimbat plăcuțele de traseu și se îndreptau cu viteză spre Victoria Station, punctul terminus al tuturor curselor de pasageri spre Londra. Zeci de mii de locuitori ai Chișinăului, înarmați cu pancarte pe care scria: „Nouă ne plac și lasagnele cu copite!”, se îndreptau spre Palatul Buckingham și tare mă tem că la ora la care citiți aceste rânduri locul celebrilor soldați de gardă ai reședinței regale britanice a fost luat de răzeși chișinăuieni cu căciuli de oaie bârsană. E foarte posibil ca exact acum celebrele statui de ceară din muzeul madamei Tussaud să fie transformate în lumânări de nunți și botezuri pentru liftele de moldoveni ajunși în metropola imperială, iar gelateriile din Soho să comercializeze doar plombir. 
Lăsând gluma deoparte, adevărul e că, după ce au scăpat de sub control cea mai mare parte a coloniilor, englezii riscă să piardă ceva chiar mai valoros de atât: simțul umorului. Nu locurile de muncă și siguranța zilei de mâine, ci însuși spiritul Albionului este în pericol atunci când asemenea știri, de doi penny, stârnesc altceva decât replici de umor britanic.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus