Opinii și Editoriale

Tocmai aici e pericolul

Daca liderii Aliantei pentru Integrare Europeana intr-adevar nu stiu cine vor fi cei opt comunisti care vor vota noul sef al statului, declaratia lor precum ca nu vor oferi PCRM nicio functie in noua guvernare pare a fi mai mult populista, decat realista. Trebuie sa admitem si faptul ca Voronin nu va fi tradat de ai sai.

In acest caz, numai visatorii ar putea sa-si inchipuie ca el va ceda, pur si simplu, totul si se va retrage din politica sau ca va intra intr-o opozitie constructiva, pentru ca apoi sa profite de gafele noii conduceri si sa revina in forta peste patru ani. Din punct de vedere obiectiv, acest lucru este, practic, imposibil. Voronin intelege prea bine ca i-a apus steaua si ca nu mai prezinta interes pentru cei care dirijeaza RM din exterior, care au nevoie in aceasta zona de un lider tanar si cu perspectiva.

Tocmai aici e pericolul. Daca, in ciuda divergentelor interne din PCRM, cei opt nu se vor gasi – ceea ce nu putem exclude, pana cand se va intampla contrariul -, iar AIE va refuza sa le dea vreo functie importanta, atunci pe comunisti nu-i costa nimic sa provoace anticipatele. Macar si din cauza ca, astfel, pana in 2010, ar putea sa mai puna mana si pe alte afaceri si proprietati importante.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *