Sănătate

Top 5 exerciţii pentru abdomen

De aceea, pentru femei începe o adevărată campanie de dat jos kilogramele în plus, prin exerciţii pentru şolduri, abdomen şi posterior .
Citeşte, mai departe, top 5 exerciţii pentru colăceii de pe burtă, pe care dacă le faci zilnic, vei uită cum este să te uiţi cu jind la trupurile perfecte din reviste!

Pentru că vrei să arăţi excelent în acea rochie mulată şi pentru că medicii spun că grăsimea de pe abdomen este cea mai periculoasă pentru inima, este momentul să te apuci de un antrenament fizic zilnic care să te ajute să dai jos colăceii. Desigur, pe lângă minutele dedicate sculptării corpului, este necesar să ai şi un regim alimentar sănătos, bazat preponderent pe fructe şi legume. Dacă bei şi lichide suficientă şi înlocuieşti cafeaua cu ceai verde, rezultatele nu vor întârzia să apară!

Înainte de orice tip de antrenament, nu uită de încălzire, pentru a preveni accidentările şi a încălzi muşchii. Nu sări peste această etapă şi nu uită să iei o pauză, dacă simţi că ai obosit prea tare.

Iată cele mai eficiente 5 exerciţii pentru colăcei, care te vor ajută să te mândreşti de abdomenul tău:

5. Abdomene cu braţele întinse
Stai întinsă pe podea, cu genunchii îndoiţi şi picioarele despărţite la nivelul umerilor. Întinde mâinile, ţinându-le lipite de urechi şi cu vârfurile degetelor îndreptate spre peretele din spate. Încordează uşor muşchii abdomenului şi ridică umerii de pe podea, având grijă să ţii braţele întinse în continuare. Exerciţiul se face în 3 seturi a câte 12 repetări.

4. Abdomene cu mişcări de pedalare
Stai întinsă pe podea, cu mâinile la ceafă şi genunchii îndoiţi. Ridică uşor umerii în timp ce îţi aduci genunchii în piept. Realizează o răsucire, îndreptând cotul drept spre genunchiul stâng, în timp ce întinzi piciorul drept. Repetă mişcarea pe partea cealaltă şi continuă să "pedalezi", răsucindu-te. Realizează 3 seturi a câte 12 repetări.

3. Abdomene "foarfeca"
Stai întinsă pe podea, cu mâinile sub cap, pentru susţinere, şi picioarele ridicate la un unghi de 90 de grade. Ridică uşor umerii, încordând abdomenul. Din această poziţie, realizează o mişcare de foarfeca cu picioarele, numărând 15 mişcări. Coboară picioarele la un unghi de 60 de grade faţă de podea şi repetă mişcările. Apoi, coboară picioarele la un unghi de 45 de grade (sau 30 de grade, după ce muşchii devin mai puternici) şi execută aceeaşi mişcare de 15 ori. Repetă setul de 3 ori.

2. Abdomene "ski"

Acest exerciţiu poate fi destul de obositor, însă îţi lucrează abdomenul în totalitate şi, că bonus, îţi sculptează şi braţele. Aşază-te în poziţia "scândură", de flotare, stand în mâini şi în vârfurile degetelor de la picioare, cu spatele cât mai drept. Încearcă să nu ridici fundul, ci să îl ţii cât mai în jos, pentru a solicită muşchii oblici cât mai mult. Din această poziţie, realizează o săritură în partea dreapta, aducând genunchii în lateral, spre cotul drept. Apoi, revino în poziţia iniţială şi realizează o săritură în partea stânga. Încearcă să menţii o fluiditate a mişcărilor, păstrând un ritm constant, chiar dacă nu poţi să le faci foarte repede. Capul nu trebuie să stea ridicat, iar privirea trebuie îndreptată spre podea.

1. Sprintul la podea
Din aceeaşi poziţie menţionată la exerciţiul 4, aceea de flotare, ridică picioarele alternativ spre mâini, că şi cum ai alerga. Menţine spatele drept, posteriorul cât mai jos şi abdomenul încordat. Realizează 3 seturi a câte 30 de mişcări. Acest exerciţiu te scapă nu numai de colăceii de pe burtă, ci şi de grăsimea de pe picioare şi fund. El intră în categoria exerciţiilor cardio, deci îţi îmbunătăţeşte şi sistemul cardiovascular.

Dacă le faci cu regularitate, aceste exerciţii pentru colăceii de pe burtă îţi vor sculpta abdomenul după care suspini de atâta vreme. În doar două săptămâni, vei începe să vezi rezultatele. Că în cazul tuturor exerciţiilor fizice, cheia este perseverenţă!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *