Timpul.md

Actualitate 13 Noiembrie 2016 | 10:37

Traian Băsescu a votat pentru viitorul european al Moldovei

Fostul președinte al României Traian Băsescu a votat la Secția nr. 389 din București în cel de-al doilea tur al scrutinului prezidențial.

Traian Băsescu și soția sa, Maria, au ajuns la ora 10:00 la sediul Ambasadei Republicii Moldova, unde au fost întâmpinați de un grup de susținători.

 

"Sunt cetățean al Republicii Moldova și am votat pentru candidatul care în toată campania a susținut că va menține drumul european al Republicii Moldova și apropierea de România", a declarat fostul președinte al României.

"Categoric, în fața alternativei - Dodon sau Maia Sandu - orice om care se gândește la binele Republicii Moldova va opta pentru Maia Sandu. Maia Sandu propune o Republica Moldova care să-și însușească valorile europene, pe când Dodon propune un drum către Moscova, care înseamnă o guvernare de tip oligarhic. Ori eu, ca cetățean al Republicii Moldova, vreau valori europene în această țară", a spus Băsescu.

În timpul declarațiilor de presă, cei câțiva zeci de susținători au scandat "Basarabia e România!", iar la plecarea lui Băsescu unii dintre ei s-au apropiat să dea mâna cu fostul președinte. "Sănătate, comandante, vă iubim!", au strigat mai mulți cetățeni înfrigurați, în timp ce un basarabean l-a rugat pe politician să arate mulțimii pașaportul ștampilat.

"Azi se scrie istoria", spune Viorica Afrone, o susținătoare a lui Traian Băsescu, în vârstă de 60 de ani, cu drapelul Uniunii Europene în brațe. "Noi susținem unirea cu Moldova pentru a rezista în fața pericolului Rusiei."

Familia Băsescu a depus jurământul de credință în fața ambasadorului Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, pe 3 noiembrie, între cele două tururi ale scrutinului electoral.

rise.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus