Timpul.md

Actualitate 3 Martie 2017 | 16:40

Trei centre de informare ale UE au fost inaugurate la Teleneşti, Chişinău şi Străşeni

Alte trei Centre de Informare ale Uniunii Europene (CIUE) au fost inaugurate astăzi la biblioteca publică raională „Vasile Alecsandri” din Telenești, Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu” din Chișinău și Biblioteca Publică Raională „M. Sadoveanu” din Strășeni, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Delegaţiei Uniunii Europene în R. Moldova, în cadrul centrelor de Informare vor putea fi primite şi accesate materiale oferite gratuit de către Biroul de Publicaţii al Uniunii Europene, cu sediul la Luxemburg.

La ceremonia de lansare a Centrului la Telenești, ofițerul politic în cadrul Delegației UE în R. Moldova, Mindaugas Kacerauskis, a menţionat că materialele și informațiile oferite prin intermediul Centrelor de Informare ale UE reprezintă o gamă vastă de domenii, începînd cu literatura artistică, pînă la legislație, politici, hărți, materiale didactice pentru copii. „Beneficiarii acestor informații vor fi copiii, elevii, studenții de la diverse facultăți, precum și părinții, oamenii de afaceri, profesorii etc. Vă îndemn să valorificați din plin resursele oferite de Centrele de informare ale UE”, a spus Mindaugas Kacerauskis.

Scopul activităţii CIUE, deschise de către Delegaţia UE în R. Moldova, este de a oferi cetăţenilor acces liber şi gratuit la informaţii și publicaţii oficiale despre UE. Deschiderea a noi centre a fost posibilă în cadrul programului pilot de parteneriat cu programul Novateca, aceasta colaborare fiind o contribuție suplimentară la modernizarea bibliotecilor publice din ţară pentru a ajunge la mai mulți cetățeni cu informații și servicii de valoare.

Din 2007 și pînă în prezent, în R. Moldova au fost lansate 12 Centre de Informare ale Uniunii Europene, în diferite localități, inclusiv la Bălţi, Cahul, Comrat, Soroca şi Ungheni. În Chișinău activează șase Centre, fiind găzduite de mai multe universități.
Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus