Timpul.md

Actualitate 12 Iunie 2018 | 15:28

TREND POZITIV: Producţia industrială a crescut spectaculos de la începutul anului curent

În luna aprilie 2018, producția industrială (serie brută) s-a majorat cu 13,3%, față de perioada similar a anului trecut. Datele Biroului Naţional de Statistică arată că această creştere s-a produs ca urmare a creșterii producției industriale în industria prelucrătoare (+13,6%) și producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+16,8%). 

Astfel, datele BNS mai arată că în luna aprilie 2018, producția industrial (serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate) s-a majorat cu 17,9% față de luna aprilie a anului precedent, ca efect al creșterii producției industriale în industria prelucrătoare (+21,1%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+7,4%).

De asemenea, în ianuarie-aprilie 2018, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, producția industrială (serie brută) a fost mai mare cu 7,8%, ca urmare a creșterii în industria prelucrătoare (+10,1%) și a producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+2,7%).

Timpul.md
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus