Ultima oră

UCIŞI PENTRU CĂ SUNT EMO

Irakienii au început să ia măsuri extreme pentru a opri curentul Emo, informează Daily Mail.

Numărul de tineri ucişi pentru că au coafuri şi poartă haine specifice mişcării Emo ar putea fi şi mai mare, situându-se între 90 şi 100 de persoane.

Cel puţin 14 tineri Emo au fost ucişi în capitala Bagdad în ultimele trei săptămâni, în ceea ce pare o campanie a militanţilor Shia.

Crimele au avut loc după ce Ministerul de Interne irakian a atras atenţia în ultima lună asupra curentului Emo, caracterizându-l drept "satanist" şi ordonând poliţiei să îl oprească.

Cei 14 tineri ucişi în Bagdad purtau semne ale violenţei, pe trupurile lor observându-se la spital că au fost bătuţi cu pietre până au murit.

Fotografii ale victimelor au apărut pe Facebook, creând panică în rândul studenţilor din Irak. "Am părul lung, dar asta nu înseamnă că sunt Emo. Am părul lung pentru că acesta este stilul meu, acesta sunt eu", a declarat un tânăr care nu doreşte să se tundă din pricina restricţiilor Guvernului pentru televiziunea irakiană Al-Sharqiya.

"Câţiva studenţi au fost recent arestaţi pentru că purtau blugi americani sau din pricina coafurilor", a declarat un membru al Parlamentului irakian, Safiyyah al-Suhail.

Uciderea tinerilor a fost criticată de importantul cleric Shia Grand Ayatollah Ali al-Sistani, care a caracterizat crimele drept "un act de terorism".

Ministerul de interne a avertizat extremiştii "să nu încalce libertatea irakienilor".

Via: MEDIAFAX.RO 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *