CSI / Rusia

Ucraina are nevoie de peste o mie de rachete anti-tanc Javelin pentru a descuraja agresiunea rusă

„Avem nevoie de doar 1.240 de complexe de rachete Javelin… În 1994, în baza Memorandumului de la Budapesta, Ucraina a renunţat la 1.240 de focoase nucleare, și de aceea această cifră este de o importanță deosebită”, a declarat Poroşenko.

„Ucraina a renunțat în mod voluntar la arsenalul său nuclear, și, în schimb, Statele Unite și Marea Britanie au promis să ne garanteze suveranitatea și integritatea teritorială”, – a spus șeful statului ucrainean.

În același timp, Poroșenko a declarat că nu cere ca soldatii britanici, americani și francezi sa vina și sa lupte. „Noi facem acest lucru prin eforturi proprii, plătind prețul cel mai greu – viața soldaților… Avem nevoie de solidaritate,” – a declarat presedintele Ucrainei.

Președintele ucrainean și-a exprimat convingerea că, dacă nu se reușeşte oprirea agresorului, aceasta înseamnă că nu mai există nicio garanție globală.

Totodata, vorbind despre atacurile zilnice ale militanților separatisti, Petro Porosenko a declarat că numărul de morți în Donbas în randul militarilor si civililor se apropie de 9.000. „Nimeni nu şi-ar putea imagina că acest lucru se întâmpla în centrul Europei, în secolul XXI”, a spus președintele.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *