Timpul.md

CSI / Rusia 30 Iulie 2015 | 08:32

Ucraina are nevoie de peste o mie de rachete anti-tanc Javelin pentru a descuraja agresiunea rusă

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko a declarat că Ucraina are nevoie de 1.240 de rachete anti-tanc Javelin pentru a descuraja agresiunea rusă, potrivit unui interviu acordat de Poroșenko pentru The Wall Street Journal (WSJ).

„Avem nevoie de doar 1.240 de complexe de rachete Javelin… În 1994, în baza Memorandumului de la Budapesta, Ucraina a renunţat la 1.240 de focoase nucleare, și de aceea această cifră este de o importanță deosebită”, a declarat Poroşenko.

„Ucraina a renunțat în mod voluntar la arsenalul său nuclear, și, în schimb, Statele Unite și Marea Britanie au promis să ne garanteze suveranitatea și integritatea teritorială”, – a spus șeful statului ucrainean.

În același timp, Poroșenko a declarat că nu cere ca soldatii britanici, americani și francezi sa vina și sa lupte. „Noi facem acest lucru prin eforturi proprii, plătind prețul cel mai greu – viața soldaților… Avem nevoie de solidaritate,” – a declarat presedintele Ucrainei.

Președintele ucrainean și-a exprimat convingerea că, dacă nu se reușeşte oprirea agresorului, aceasta înseamnă că nu mai există nicio garanție globală.

Totodata, vorbind despre atacurile zilnice ale militanților separatisti, Petro Porosenko a declarat că numărul de morți în Donbas în randul militarilor si civililor se apropie de 9.000. „Nimeni nu şi-ar putea imagina că acest lucru se întâmpla în centrul Europei, în secolul XXI”, a spus președintele.

sursa: paginaderusia.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus