Moldova

Un candidat PL la funcţia de membru al CMC va fi exclus din partid

Reli Sadovici   a fost reţinut pe 19 august de ofiţerii Centrului de Combatere a Corupţiei şi Crimelor Economice pentru "trafic de influenţă în proporiţii deosebit de mari". Împreună cu un complice el a promis că va influenţa mai multe structuri din cadrul Primăriei pentru a facilita privatizarea a două terenuri municipale pe străzile Circului 15 şi Dimo 11. În schimbul acestui serviciu, cei doi bărbaţi au cerut 184 de mii de dolari.

Viceprimarul Nistor Grozavu a spus că acest caz poate fi calificat mai curând drept unul de escrocherie, deoarece terenurile în cauză costă mult mai puţin şi sunt deja arendate.

Revenit din vacanţă, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat că Reli Sadovici  va fi exclus din partid."Regret mult că printre membrii PL sunt astfel de persoane. Dar nu putem să-i "scanăm" pe toţi", a spus M. Ghimpu. El a recunoscut că auzise de afacerile dubioase ale lui Sadovici şi l-a avertizat să înceteze. "I-am spus "Opreşte-te, c-au să te închidă". Şi dacă el a făcut ceea ce a făcut, eu ce pot să spun? ", a conchis M. Ghimpu. Liderul PL a anunţat că Biroul Politic al partidului va vota excluderea lui, iar pe viitor, partidul va publica lista tuturor candidaţilor ce vor participa la umătoarele campanii electorale. 

Referinţe: Pretindeau 184 000 $ pentru a influenţa funcţionari de la Primăria Chişinău

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *