Actualitate

Un chisinauian a cazut in golul ascensorului incercnd sa salveze un vecin

De Craciun, un chisinauian, incercand sa salveze un vecin care s-a blocat in lift, a cazut in golul ascensorului. Barbatul a suportat mai multe interventii chirurgicale si, in prezent, se afla la terapie intensiva. Tragedia s-a intamplat intr-un bloc cu 13 etaje de pe str. Albisoara. De trei ani de zile, acolo functioneaza doar ascensorul mic, avand o vechime de circa 26 de ani si, fiind foarte solicitat, deseori se defecta. Ion Stanciu, directorul intreprinderii municipale „Liftservice”, a declarat, ieri, in timpul sedintei operative de la primaria Chisinau, ca liftul avea o defectiune minora si ca personalul de deservire a venit la fata locului peste 20 de minute dupa chemare.

In prezent, 80% din numarul total al lifturilor din Chisinau au termenul de exploatare depasit, adica au o vechime mai mare de 25 de ani. Dupa expirarea acestui termen, ele trebuiesc sau modernizate, sau schimbate. La noi insa rareori se intampla asa ceva. In CMC de mai multe ori s-a pus problema starii tehnice deplorabile a lifturilor din capitala. Din cauza vechimii si a uzurii avansate, calatoria cu liftul e o adevarata aventura. Numarul accidentelor cauzate de ascensoarele defecte a crescut in ultimii ani, acestea constituind un real pericol pentru locatari. In decurs de o zi, firmele care gestioneaza lifturile sunt solicitate de circa 80 de ori.

Pentru anul 2010, CMC a prevazut 3 mln. lei pentru intretinerea lifturilor din Chisinau. Ion Stanciu ne-a spus ca din aceasta suma vor fi inlocuite trei ascensoare din sect. Buiucani, care aveau mai mult de 40 de ani, iar alte 20 vor fi modernizate.

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *