Timpul Local

Un grup de tineri din Chişinău va comemora eroii revoluţiei române din 1989

Tinerii se vor aduna în faţa sediului misiunii diplomatice româneşti din Chişinău la ora 17:00 şi vor organiza „o acţiune de comemorare şi venerare a eroilor revoluţiei române, sub lozinca „Eroii nu mor niciodată”.

Grupul de iniţiativă „Spirit Românesc” aminteşte că la 21 decembrie a.c., se împlinesc 21 ani de la Revoluţia românească anticomunistă, atunci când poporul român a răsturnat dictatura. Ei susţin că protestele cetăţenilor români, de acum 21 de ani, „au culminat cu fuga dictatorului Ceauşescu din clădirea Comitetului Central, dar care mai apoi a fost capturat şi executat în condiţii bizare”.

Tinerii susţin că „românii de pretutindeni sunt obligaţi moral să evoce acele evenimente istorice şi să nu le dea uitării, pentru că au dat un nou curs evoluţiei României”.

Grupul de iniţiativă „Spirit Românesc” este un grup de tineri, care promovează valorile naţionale româneşti în Basarabia, valori fireşti pentru poporul dintre Prut şi Nistru, condamnă comunismul instaurat acum 65 ani pe teritoriile româneşti, promovează adevărul istoric despre Basarabia. 

Sursa: Deca-press

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *