Timpul.md

Actualitate 26 Ianuarie 2016 | 13:18

Un loc în parcarea multietajată de la aeroport costă 10 lei pentru o oră

Accesul la parcarea multietajată, amplasată în faţa Aeroportului Internaţional Chişinău, a devenit cu plată. Solicitat de IPN, managerului parcării de la aeroport, a spus că primele 15 minute din timpul parcării sunt gratuite. Pentru o oră la parcare, şoferii vor trebui să achite 10 lei. 

Persoanele care doresc să-şi lase automobilul în parcare timp de 24 de ore vor trebui să plătească 100 de lei. Acelaşi tarif este aplicat şi pentru şoferii care îşi vor lăsa automobilul la parcarea din aeroport pentru mai mult de zece ore.

Potrivit managerului parcării, plăţile se efectuează prin intermediul automatelor de taxare. Astfel, la intrare, sistemul eliberează şoferului un card de parcare, pe care este înregistrată informaţia despre automobil. Achitarea se face la automatele de taxare prin introducerea cardului. Sistemul calculează perioada de staţionare a automobilului în parcare şi, respectiv, suma necesară pentru achitare. Achitarea se face cash, prin bancnote de 10, 20, 50, 100 şi 200 de lei.Sistemul presupune şi modalitatea achitării prin card, dar la moment aceasta modalitate de plată nu este funcţională.

Parcarea din faţa Aeroportului Internaţional Chişinău are 4 niveluri şi o capacitate de 800 de locuri.

Sursa: ipn.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus