Internațional

Un magnat american l-a acuzat pe Putin de furtul unui inel

Kraft susţine că atunci când a încercat să reintre în posesia inelului, ‘a fost împins de trei agenţi KGB’ (posibil gărzile de securitate ale şefului statului rus). La vremea respectivă, istoria inelului cu 124 de diamante încrustate a fost amplu dezbătută în presă. Kraft i-a arătat lui Putin un inel, acesta i-a plăcut liderului rus, iar când aparatele de fotografiat au intrat în acţiune. Vladimir Putin şi l-a scos de pe deget şi l-a băgat în buzunar. Pentru a pune capăt speculaţiilor, Robert Kraft a ieşit ulterior cu o declaraţie de presă, în care a spus că i-a făcut cadou inelul preşedintelui rus din respect faţă de acesta.

Acum, Kraft declară că la momentul respectiv primise un telefon de la administraţia preşedintelui George W.Bush, care i-a sugerat să ofere cadou inelul ‘în numele prieteniei ruso-americane’ şi de aceea, spune el, a şi declarat presei că a fost un dar. De fapt, după cum recunoaşte magnatul american, el este ataşat emoţional de acest inel şi l-ar vrea înapoi.

Preşedintele Vladimir Putin este dispus să-i cumpere din banii proprii un alt inel miliardarului Kraft în locul celui de la SuperBowl, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Dmitri Peskov, citat de agenţia rusă de presă Ria Novosti. ‘Şeful statului rus este gata pe banii lui să-i cumpere şi să-i trimită un inel în locul celui de la SuperBowl, pe care acum opt ani i l-a dăruit miliardarul Robert Kraft, care susţine acum că nu a fost un dar’, a declarat Peskov, potrivit agenţiei menţionate de presă. ‘Dacă acest domn suferă într-adevăr o asemenea durere chinuitoare în urma pierderii din 2005, în legătură cu un act de încredere, preşedintele /Putin/ este gata să-i trimită un alt inel, pe care îl va cumpăra din banii proprii’, a declarat Dmitri Peskov jurnaliştilor acreditaţi la Kremlin, subliniind că el personal a văzut cum miliardarul american i-a făcut acest inel cadou preşedintelui rus.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai subliniat cu această ocazie că nu ar dori să creadă în teoria că ‘toate aceste informaţii’ constituie un pas neprietenesc înaintea întâlnirii preşedintelui rus cu liderul de la Casa Albă, Barack Obama, cu ocazia summitului G8 din Irlanda de Nord. ‘Nu vreau să cred în această teorie absurdă a conspiraţiei, deşi în general totul pare ceva de nedescris’, a remarcat Peskov.

După ce istoria reîncălzită cu inelul de la SuperBowl a făcut vâlvă de ambele părţi ale Oceanului, clubul miliardarului Kraft a venit cu o explicaţie halucinantă: ‘Totul a fost o glumă’, după cum relevă site-ul oficial al Ligii Naţionale de Fotbal din SUA, citat de RIA Novosti.

Aceasta este o istorie hazlie, distractivă, comică, pe care Kraft adoră s-o povestească. Lui îi place că acest inel este în prezent la Kremlin şi, aşa cum a spus în 2005, el respectă în continuare Rusia şi îl admiră pe preşedintele Putin ‘, a declarat un reprezentant al New England Patriots.
Robert Kraft este proprietarul echipei New England Patriots, care a câştigat Campionatul de fotbal american din 2005. Inelul este recompensa tradiţională pentru această realizare, pe care o primesc toţi membrii echipei. În 2005, acesta a avut o greutate de patru uncii de aur alb şi a fost încrustat cu 124 de diamante, având inscripţionat logo-ul echipei şi cuvintele ‘Campioni mondiali’.

Un inel mai mic pentru SuperBowl din 2004 a fost vândut pentru 49.000 de dolari. Inelul campionilor care a ajuns în posesia preşedintelui rus este estimat de jurnaliştii de la The Telegraph la aproximativ 25.000 de dolari.

Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *