Internațional

Un miliardar sud-african a donat un milion de dolari pentru combaterea epidemiei de Ebola

"Această donaţie va ajuta Guineea să gestioneze centrele de tratament, să mobilizeze comunităţile, să coordoneze îngrijirile", se arată în comunicatul publicat de African Rainbow Minerals.

Menționăm că, Guineea este una dintre cele trei ţări grav afectate de epidemia de Ebola, alături de Liberia şi Sierra Leone. Peste 10.000 de persoane au fost infectate cu Ebola şi aproape jumătate au murit, în cea mai mare parte în Africa de Vest.

Patrice Motsepe le-a cerut oamenilor de afaceri africani să contribuie la lupta împotriva epidemiei de febră hemoragică, pe care a calificat-o drept o "provocare mondială care cere un răspuns mondial", potrivit comunicatului.

Născut la Soweto, Patrice Motsepe, în vârstă de 52 de ani, era cel mai bogat om din Africa de Sud în 2012. În 2013, el a urmat exemplul miliardarilor americani Bill Gates şi Warren Buffett şi a promis să-şi dea jumătate din avere unei fundaţii de caritate pe care a înfiinţat-o împreună cu soţia sa în 1999.

African Rainbow Minerals exploatează mine de aur, platină, fier şi cărbune din Africa de Sud, şi de cupru în Zambia şi în Republica Democrată Congo.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *