Timpul.md

Actualitate 2 Decembrie 2017 | 13:31

Un târg de Crăciun din Germania a fost evacuat după ce o bombă artizanală a fost găsită

Poliția germană a anunțat că a dezamorsat un pachet suspect, descoperit la Potsdam, din cauza căruia a fost nevoită să evacueze târgul de Crăciun din centrul orașului.

Conform poliției germane, obiectul găsit conținea „material exploziv sau inflamabil”.

Un dispozitiv exploziv a fost descoperit vineri la un târg de Crăciun din Potsdam, oraș din apropiere de Berlin, a anunțat poliția germană.

Dispozitivul a fost descoperit într-un pachet depus în fața unei farmacii din piața unde este organizat târgul, a precizat poliția, care a ordonat evacuări în centrul acestui oraș din estul Germaniei.

Coletul suspect a fost descoperit în jurul orei locale 14:30, potrivit unui purtător de cuvânt al poliției citat de postul local RBB24.

Potrivit cotidianului local Märkische Allgemeine, care citează un purtător de cuvânt al poliției, pachetul suspect conținea o cutie metalică. Aceasta a fost deschisă de un angajat al farmaciei, iar polițiștii specializați în explozibili au fost chemați să examineze coletul.

Târguri de Crăciun au fost deschise săptămâna aceasta pe întreg teritoriul Germaniei, pe fondul unor măsuri de securitate puternice, după atacul jihadist din urmă cu un an, comis la Berlin, când un camion a intrat în viteză în mulțimea de oameni și a ucis 12 persoane.

Sursa: Agerpres.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus