Actualitate

Un taximetrist român s-ar fi sinucis din cauza stresului provocat de Uber

Cei doi soți abia se întâlnesc în timpul săptămânii. Femeia a adormit când bărbatula ajuns acasă după o noapte lungă de condus. Și-au adresat un salut rapid în timp ce-și predau unul altuia taxiul, scrie New York Times.

Imigranți din România, cuplul și-a cumpărat autorizația de taxi din New York cu aproape trei decenii în urmă. În ultima vreme, era greu să se descurce cu tarifele. Soțul ei lucra în schimburi de 12 ore, dar a aducea mai puțini bani în casă. El era îngrijorat de valoarea în scădere a activitățiilor lor și era frustrat de preluarea industriei de către Uber. 

Într-o zi rece, în martie, domnul Ochisor s-a spânzurat în garajul său din Queens, New York. Familia lui crede că de vină a fost neputința în creștere pe care o simțea în legătură cu viitorul său ca șofer de taxi.

"L-au deprimat, l-au iritat, probabil l-au suparat – poate toate cele trei", a declarat fiul sau, Gabriel Ochișor, într-un interviu realizat în casa familiei. "A fost cu siguranță un factor. În caz contrar, nu putem nicio altă explicație".

"Avem o un copil de 7 luni aici", a spus el indicând micuțul – primul nepoț al tatălui său, care a locuit sus. "De ce ai vrea să-ți iei viața?"

Nicanor Ochisor, în vârstă de 64 de ani, a fost unul dintre cei patru șoferi profesioniști care și-au luat viața în ultimele cinci luni. Un alt șofer, Doug Schifter, s-a sinucis cu o pușcă în fața Primăriei, în februarie, după ce a trimis un mesaj Facebook despre criza financiară cu care se confrunta.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *