Actualitate

Un tricolor de 100 de metri va fi întins peste Prut de Revelion

Pe 31 decembrie, la ora 14:00, din fața primăriei din Fălciu, coloana de manifestanți va porni înspre podul de la Prut, care în acest moment nu mai este funcțional. La 100 de ani de la Marea Unire, românii de pe cele două maluri ale Prutului vor trece steagul de 100 de metri peste pod, cerând astfel, alături de autoritățile locale, ca acest pod și celelalte 22 existente în perioada interbelică să fie reabilitate și funcționale, pentru ca râul să nu mai fie o barieră între frați, scrie infoprut.ro.

Manifestările vor continua apoi la Casa de Cultură din localitate, unde se va sărbători Anul Nou, și cu demararea manifestărilor din cadrul Centenarului Marii Uniri. Petrecerea de Revelion va fi însuflețită de recitaluri folclorice susținute de soliști și ansambluri din România și Republica Moldova, trecerea dintre ani fiind punctată de un spectacol de artificii în aer liber, iar partenerii din administrația locală asigură mâncare și băutură tradițională.

„Anul 2018 este deosebit de important pentru noi, deoarece marchează Centenarul Marii Uniri a tuturor românilor, din 1918. Începem 2018 la Prut privind spre Basarabia, către care ne concentrăm eforturile civice pentru a împlini cel mai frumos vis realizabil al generației noastre: reîntregirea. Îi invităm de Revelion alături de noi la Fălciu, în județul Vaslui, pe toți cei care cred în Unire. Împreună cu frații noștri de peste Prut vom striga într-un singur glas: Vrem Unire!” a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Așezată pe locul unui vechi târg de mare importanță economică pentru Moldova istorică, localitatea contemporană Fălciu este încărcată de semnificații simbolice pentru România și are ca omolog de partea stângă a Prutului satul Stoianovca (fostul Stoienești) din raionul Cantemir.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *