Timpul.md

Internațional 28 Octombrie 2016 | 07:40

Ungaria consideră că Bulgaria merită să adere la Schengen datorită eforturilor antiimigraţie

Bulgaria merită să devină membră a Spaţiului UE de circulaţie fără verificări la frontiere Schengen datorită eforturilor depuse pentru securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, afirmă ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, citat de MTI. 

"Protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene este o sarcină prioritară, iar Bulgaria a depus mai multe eforturi în această privinţă decât multe state membre Schengen", a declarat Peter Szijjarto după întrevederea cu ministrul bulgar de Externe, Daniel Mitovon.

Cei doi demnitari au stabilit că problemele de tip demografic, economic şi de pe piaţa muncii trebuie să ţină în continuare de competenţele naţionale. "Nu ne poate forţa nimeni să abordăm problemele din aceste domenii prin imigraţie", a subliniat Szijjarto.

De asemenea, Ungaria şi Bulgaria au stabilit că este necesară crearea unor centre pentru imigranţi în afara Uniunii Europene, pentru selectarea solicitanţilor de azil. "Ambele ţări consideră că există legături între terorism, ideologiile radicale şi imigraţie. Bulgaria nu trebuie lăsată fără ajutor în gestionarea crizei imigraţiei", a subliniat Szijjarto. 

sursa: mediafax.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus