Actualitate

Unii politisti vor fi sanctionati disciplinar

Dupa atacul terorist cu bomba de la Hramul capitalei, organele de interne au initiat operatiunea „Arsenal”, incercand sa descopere armele si munitiile detinute ilegal de cetatenii R. Moldova. In timpul acestei operatiuni, care a durat de la 16 pana la 24 octombrie, au fost descoperite 1143 de arme, 20 de grenade, 26 focoase de grenade, doua mine, doua aruncatoare de mine, 21 proiectile, 864 de munitii, toate detinute ilegal.

Mihai Cebotari, sef al Directiei Politie Ordine Publica din cadrul MAI, considera ca moldovenii ar mai detine ilegal un numar impunator de arme si munitii care ar putea fi folosite in activitati nepermise. El a declarat ca majoritatea armelor si munitiilor au fost luate ca amintire sau trofee de catre persoanele care au participat la conflictul armat de pe Nistru in 1992, „dar nu este exclus faptul ca o parte din ele au fost procurate mai recent din Transnistria”.

Pentru a putea depista armele detinute ilegal, in 2000, guvernul a adoptat o hotarare care prevedea predarea benevola a munitiilor si absolvirea de pedeapsa a persoanelor detinatoare de armament. In 2002 si 2007, procedura a fost repetata. Astfel, au fost predate benevol 4200 de arme. O parte dintre acestea au fost legalizate, cele care nu mai puteau fi folosite, detinatorilor li s-a permis sa le pastreze ca arme de colectie, iar unele au fost nimicite.

Referindu-se la atacul terorist din 14 octombrie, Cebotari a spus ca a fost initiata o ancheta de serviciu in cadrul MAI pentru a depista toate lacunele comise de catre colaboratorii politiei care trebuiau sa asigure ordinea publica. „Este evident ca au fost anumite nereguli”, a declarat Cebotari. El a mai spus ca ancheta cuprinde doar angajatii MAI, desi de organizarea sarbatorii s-a ocupat si primaria capitalei.

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *