Timpul.md

Actualitate 2 Octombrie 2019 | 20:39

Universitatea de Medicină are un nou rector

 Astăzi, membrii senatului Universității de Medicină și Farmaceutică ”Nicolae Testimițanu„ au ales noul rector al instituției.

 Pentru postul de rector s-au liptat 7 candidați, toți fiinda profesori în medicină. În rezultatul procesului de vot, noul rector al universității a devenit Emil Ceban, pentru care au votat 541 de persoane.

Pînă astăzi, Emil Ceban ocupa funcția de prorector pentru activitate clinică al USMF, președintele Consiliului de administrare al IMSP Clinica Universitară de Asistență Medicală primară a USMF și al Consiliului Administrativ al IMSP Clinica Universitară Stomatologică a USMF. El este șeful Catedrei de urologie și nefrologie chirurgicală. Totodată, acesta este licențiat în Drept și are un master în studii economice.

Programul managerial prezentat de aceasta are la bază procesele de aliniere continuă la standardele naționale și internaționale privind instruirea pe domeniul sănătate, luând în considerare toate resursele necesare pentru asigurarea acestui proces. ”Vom promova aceste valori și în continuare, vom depune eforturi comune ca USMF să se afirme și de acum încolo ca un mediu academic de excelență, vom impune standarde academice înalte, vom menține și lărgi internaționalizarea universității, iar studenții vor deveni prioritari de rând cu cadrele academice, fiind parteneri în procesul de realizare a guvernanței academice”, menționează acesta.

Emil Ceban CV

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus