Opinii și Editoriale

Unui postas nu-i ramne altceva dect sa fure banca lui Oleg Voronin

Buna ziua, draga redactie TIMPUL. Sa ma iertati ca, poate, nu ma adresez corect, sunteti la Chisinau. Va scriu, deoarece aceasta publicatie, pe la noi, este cea mai adevarata si multi o citesc. Am citit in „Nezavisimaia Moldova” ca se vor majora salariile la oamenii din cultura, invatamant, dar nu-mi este clar daca si postasilor li se vor mari.

Cat avem noi de lucru pe timp de iarna, pe ploi si ninsori, o leafa de 550 de lei nu-i normala. Un bibliotecar, care citeste carti toata ziua si nu face nimic, primeste, totusi, 1000 de lei. Noi, postasii, lucram de dimineata pana seara, uneori cu frica, deoarece ducem si pensiile (sume de 7 mii lei). Cine raspunde de viata mea?Nimeni la tara nu vrea sa lucreze degeaba sau putin platit. De lucru in sat nu-i, tineretul este plecat. Imprejur au pus vii si au ingradit. Hatrii de comunisti ne-au facut sa traim ca intr-o puscarie. Vitele n-au locuri de pascut. Avem o viata mai rea ca in Africa. Imi construiesc casa de 20 de ani, dar nu mai pot face nimic. Lucrez ca sa nu mor de foame, numai pentru a plati lumina imi ajunge, poate si un kg de zahar.
In fiecare luna se mareste pretul la ziare, creste tirajul, dar leafa ramane aceeasi. Chiar si un plic dus in sat costa 50 de bani. Nu-i nici o socoteala dreapta. Ma rog si vreau schimbari, o leafa normala, ca sa pot trai omeneste. Sfatuiti-ma ce sa fac? Sa fur banca lui Oleg Voronin, ca sa nu mor de foame?
Nu divulgati numele meu, ca au sa-mi sara sefii in cap.

N. V.,
postarita din r-l Stefan-Voda

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *