Actualitate

Unul dintre cei mai temuţi, sângeroşi şi puternici capi ai lumii interlope din Azerbaidjan, Nadir Salifov, zis Lotu Quli, a fost împuşcat în cap

Totul s-a întâmplat la un restaurant din Antalya (Turcia) şi se pare că în spatele acestui asasinat se află o reglare de conturi mai veche.

Nadir Salifov a fost împuşcat mortal chiar de persoana alături de care lua cina, semn al unei operaţiuni foarte bine plănuite de rivalii celui poreclit Lotu Quli.

Salifov era liderul unei organizații criminale foarte temute inclusiv în Rusia, ţară în care era considerat unul dintre cei mai bogați şi sângeroşi gangsteri.

Lotu avea 47 de ani şi după lichidarea din restaurantul unui cunoscut hotel din Antalya, poliţia a declanşat o operaţiune majoră de prindere a criminalului.

În cele din urmă, după ce a fugit de la locul faptei, suspectul a fost reținut de forţele de ordine pe autostrada Antalya-Denizli.

Salifov fusese condamnat pentru uciderea a doi membri dintr-o bandă rivală în vârstă de 22 de ani și a primit inițial pedeapsa cu moartea.

În cele din urmă, pedeapsa sa a fost schimbată şi redusă la 15 ani de închisoare.

În spatele gratiilor închisorii din Azerbaidjan, el a reușit să își mențină activitățile criminale profitabile, folosind ilegal un telefon mobil.

În circumstanţe încă neelucidate, el a fost eliberat din închisoare în 2017 și și-a restabilit repede reputația de lider al mafiei.

Autoritățile din Rusia l-au descris pe Lotu drept „cel mai mare hoț din Azerbaidjan”. În 2018, Salifov era arestat în Turcia sub acuzația de instigare la omor.

Conform Hurriyet Daily News, un mandat de arestare pe numele lui Salifov era legat de uciderea unui alt șef al mafiei, Rovshan Caniyev, la Istanbul, în 2016.

În 2017, zece membri ai grupării turcești Ştrumfii au fost reţinuţi de poliție în timpul unei întâlniri cu fratele lui Caniyev, care le achita plata pentru asasinarea lui Salifov.

Ulterior, anchetatorii din Turcia l-au eliberat pe Salifov și el a fost predat autorităților pentru a fi deportat în Azerbaidjan.

Cu toate acestea, Salifov, care se temea pentru viaţa lui în țara natală, a plecat în Orientul Mijlociu și se crede că a reintrat ilegal în Turcia, folosind un pașaport fals.

În luna februarie a acestui an, în urma unei operațiuni a poliției turce, au fost reținuţi 17 membri ai mafiei ruse.

Ei plănuiseră să-l ucidă pe Salifov şi asupra lor au fost găsite mai multe puşti cu lunetă.

sursa: Daily Star

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *