Timpul.md

Bună Dimineața 19 Februarie 2013 | 07:01

Vai, săracii miliardari!

Întreaga societate moldovenească se dă de ceasul morții de soarta „amărâților” hărțuiți de Centrul Național Anticorupție. 

Oameni fără prihană, care, din muncă cinstită, au pus ban pe ban ca să se poată bucura de priveliștea zecilor de mii de dolari în safeul de la birou, de vilele luxoase și limuzinele de neam prost din ogradă. Și nu doar ei, ci și predecesorii lor, cam de vreun secol încoace, cei care și-au rupt îmbucătura de la gură, pentru ca fiii, fiicele, nurorile și ginerii lor să poată umbla cu fruntea sus prin mahala, mândri de moștenirea strămoșilor gospodari.

Frați și surori, fini și cumetri, tovarăși și prieteni retrăiesc cu emoție pentru cei care, în loc să se bucure de liniștea „modestelor” palate, tremură în răcoarea celulelor unde au fost surghiuniți de mascați. Comandă politică, răzbunare de partid, reglare de conturi, toate scenariile posibile și imposibile sunt turnate în capul omului de rând, cu scopul de a obține compasiune pentru falsele victime ale unei societăți care, în sfârșit, a ajuns la scadența escrocilor și a profitorilor. În timpul acesta, câteva milioane de moldoveni, a căror muncă probabil nu a fost la fel de „cinstită”, se întreabă dacă luna asta vor renunța la medicamente sau la pâine. Dar cine să îi audă? Țara își plânge miliardarii! 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus