Actualitate

Vânzările de automobile noi în Moldova în prima jumătate de an 2017: cine şi cât a vândut

Potrivit analizei, în prima jumătate a anului s-a atestat o creştere cu 26,3% a importului de automobile noi. Cea mai populară marcă de automobile noi în Moldova rămâne în continuare Dacia, căreia îi revin 392 de automobile noi vândute în primele şase luni ale acestui an.

Marca românească e în creştere cu aproape 30% faţă de anul trecut. Pe locul doi se află Hyundai, cu 316 unităţi vândute, urmat la diferenţă mică de Skoda, cu 287 automobile noi vândute în primele şase luni.

Pe locul patru se află Toyota, cu 198 de exemplare vândute, iar pe locul cinci prima marcă premium – Mercedes-Benz. Marca germană a vândut 148 de automobile noi în Moldova în primele 6 luni, suma fiind distribuită destul de omogen între modele, cele mai vândute fiind SUV-urile GLE, GLS şi GLC, dar şi sedanurile E-Class, S-Class şi C-Class.

La diferenţă de doar o unitate pe locul şase se clasează Suzuki, care şi-a dublat vânzările până la 147 de automobile noi vândute, modelele bestseller fiind Vitara şi SX-4 S-Cross.

Peste 48% din automobile au o vechime mai mare de opt ani

În acelaşi timp 82,7% din automobilele înmatriculate în prima jumătate a acestui an sunt second hand.

Astfel 48.4% sau 6.462 de automobile sunt cu vechime între 8 şi 10 ani, încă 3.109 automobile au vârstă de 5-7 ani (23.3% din total), iar 1.469 automobile de 2-4 ani vechime, fabricate în anii 2013-2015 (11% din total).

Maşini exotice

Piataauto.md a identificat şi modele exotice pe care s-au încumetat să le cumpere unii moldoveni. Astfel cineva a cumpărat un Audi S3 unicat, iar altcineva un Maserati Quattroporte nou nouţ.

Un pasionat de SUV-uri americane a ţinut cu tot dinadinsul să-şi cumpere un GMC Acadia, iar o altă persoană pasionată de vehicule ruseşti şi-a cumpărat un UAZ Patriot.

În lista de vehicule exotice mai apar Ford Mustang, Jaguar F-TYPE, Bentley Continental, Mercedes-Benz SL, Mercedes-Benz SLC şi chiar un Chevrolet Camaro.
 
Mold-street.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *