Actualitate

Veaceslav Untilă a lansat cartea „Lecţia de politică”

La evenimentul de lansare a cărții au venit scriitori, profesori, deputați și mulți prieteni. Invitații au vorbit despre ideile promovate de către V. Untilă de-a lungul anilor. El pledează mereu pentru integrarea europeană și își dorește ca aceasta să fie „susținută și promovată pe toate căile posibile, deoarece este unica alternativă serioasă de viitor pentru Republica Moldova.” (pag.200)
În cuvântul său, președintele Uniunii Scriitorilor din R. Moldova, Arcadie Suceveanu a menționat că autorul, în cartea sa „Lecția de politică”, s-a ridicat la catedră și ne-a explicat tuturora că politica se învață mai întâi, apoi se face. „De-a lungul timpului a demonstrat în fața tuturor că are verticalitate şi curaj. Este un om al cuvântului şi un patriot cu renume. Mereu a luptat pentru promovarea ideilor naționale, a limbii române, dar şi, a reîntregirii spațiului românesc. Dacă am avea 51 de deputați în Parlamentul Republicii Moldova la fel ca domnul Untilă, Unirea e ca și făcută”, a declarat Ministrul Transporturilor Iurie Chirinciuc. La rândul său, Ministrul Apărării Anatol Șalaru, l-a decorat pe Veaceslav Untilă cu distincția medalia „Consolidarea Frăţiei de Arme” a Armatei Naţionale, pentru contribuția meritorie la dezvoltarea relației de colaborare, devotament și dragoste față de Patrie, precum și alte merite deosebite.
Într-un final, Veaceslav Untilă a ținut să accentueze că această carte se datorează, inclusiv ziarului „Timpul” și colaborării pe care a avut-o cu regretatul Constantin Tănase. Astfel, în semn de recunoștință i-a mulțumit și i-a dăruit flori doamnei Tănase Alexandra, prezentă la eveniment.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *