Timpul.md

Actualitate 2 Martie 2015 | 17:10

Vestmoldtransgaz va transporta gazul românesc la un tarif de 20,90 de lei pe mia de metri cubi

ANRE a stabilit astăzi tariful pentru serviciul de transport al gazelor naturale de către Î.S.”Vestmoldtransgaz”. Astfel, tariful va fi de 20,90 lei pe mia de metri cubi.

Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energie, la stabilirea tarifului s-a ținut cont de faptul că acesta este primul an de activitate al operatorului de transport Î.S.”Vestmoldtransgaz”, care trebuie să-și acopere cheltuielile cu transportul gazelor naturale.

Î.S.”Vestmoldtransgaz” a primit licență pentru transportul gazelor naturale prin intermediul gazoductului Iași – Ungheni pe segmentul de pe teritoriul Republicii Moldova, segment pe care această întreprindere îl gestionează, la începutul lunii ianuarie 2015.

Î.S.”Vestmoldtransgaz” are sarcină de a asigura întreținerea segmentului de gazoduct Iași – Chișinău de pe teritoriul Republicii Moldova și a stației de măsurare a gazelor, de a efectua reparația capitală a acestor active, dacă va fi nevoie, precum şi de a presta serviciul de transport al gazelor naturale la tarife reglementate prin intermediul acestui gazoduct pe teritoriul ţării noastre.

Sursa: realitatea.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus