Timpul.md

Actualitate 14 Ianuarie 2020 | 19:45

VIDEO/// Protest in fata Procuraturii Generale împotriva Companiei Glorinal

 Mai multe persoane care au investit în apartamentele pe care urmau să le primească de la Compania de construcții Glorinal au protestat, marți, la Procuratura Generală. Oamenii susțin că ar fi fost înșelați de reprezentanții companiei de construcții care i-a lăsat și fără bani, și fără locuințe, iar oamenii legii ar fi prea indulgenți cu cei care i-au înșelat. Este a doua acțiune de protest a investitorilor de la Glorinal din ultima perioadă.

 Protestatarii susțin că au plătit pentru viitoarele locuințe sume cuprinse între 40 și 50 de mii de euro, iar în registrele contabile au fost indicate sume de doar două mii de euro. În același timp, apartamentele pe care le-au achitat integral au fost lăsate gaj la băncile comerciale pentru credite. „Atât noi, cât și banca suntem în litigiu civil cu Compania Glorinal. Dacă banca va câștiga procesul, noi rămânem fără case”, ne-au declarat protestatarii.

Oamenii au mai spus că așteaptă locuințele de șapte ani și că, în această perioadă, s-au adresat organelor de drept, însă fără succes. Investitorii s-au arătat nemulțumiți și de faptul că, cei care i-ar fi înșelat se află în libertate.

 


În cele din urmă, protestatarii au fost invitați în audiență de către Ruslan Popov, adjunctul procurorului general, fiind invitați șeful oficiului Centru al Procuraturii Chișinău, Ruslan Eremciuc, și procurorul pe caz.

Compania Glorinal a ajuns una de succes în perioada guvernării comuniste și se vehicula că ar fi condusă din umbră de familia Voronin. Anume în perioada când la cârma ţării se afla Vladimir Voronin, Glorinal SRL a câștigat mai multe licitaţii bănoase cu statul, printre care restaurarea mănăstirilor Căpriana şi Curchi, şi a Complexului memorial „Eternitate”. În 2008, fondatorul și directorul Companiei, Vasile Chirică, a fost decorat de către Voronin cu Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincţie în stat.

https://anticoruptie.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus