Timpul.md

Actualitate 31 Decembrie 2019 | 08:04

VIDEO / Ambasadorul SUA la Chişinău a transmis un mesaj de Anul Nou în limba română

Ambasadorul SUA la Chişinău, Dereck Hogan, le-a transmis moldovenilor un mesaj în limba română cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Totodată, diplomatul american a enumerat mai multe acţiuni pe care le-au întreprins Statele Unite în favoarea cetăţenilor Republicii Moldova în anul 2019.

Dereck Hogan a declarat că peste 10 mii de moldoveni au participat la evenimentul intitulat „Zilele Americii”, care s-a desfăşurat în şase oraşe din Republica Moldova.

Potrivit lui, peste 100 de moldoveni au avut posibilitatea de a studia în SUA prin intermediul programelor de schimb şi educaţioanale ale SUA. Diplomatul a menţionat că SUA a deschis în Moldova o nouă staţie de salvatori şi pompieri, la Taraclia, proiect ce a costat peste 400 mii de dolari.

Ambasadorul a subliniat că 102 militari moldoveni au participat în 2019 la exerciţii în California.

„Sunt încrezut că şi anul 2020 va fi anul marilor oportunităţi. Vom continua să consolidăm parteneriatul dintre SUA şi Moldova. Anul care vine îmi va oferi mie şi familiei mele posibilitatea de a vizita şi alte localităţi din Moldova şi să învăţ de la voi mai multe despre istoria, cultura şi tradiţiile voastre. Vă dorim multă sănătate, pace şi prosperitate. La anul şi la mulţi ani!”, a mai spus Dereck Hogan.
 


adevarul.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus