Auto

VIDEO: Compania unui miliardar rus aduce un concept inedit la Frankfurt

…un concept sport cu usi ce se deschid intr-un mod inedit, faruri cu LED-uri si motor electric. Compania vrea sa lanseze la anul mai multe modele hibrid si anuntase ca pretul de pornire pentru cea mai ieftina masina va fi circa 12.000 euro. In aceasta primavara premierul rus Vladimir Putin a condus un model al Yo-Auto, semn ca aceasta companie e bine vazuta de mai marii Rusiei. 

Despre concept se stiu putine date tehnice, insa ies in evidenta portierele care nu se deschid in exterior, ci au dimensiuni mari si culiseaza spre spate. Masina dispune de faruri cu LED-uri, parbriz panoramic si motor electric cu generator pe benzina care-i mareste autonomia.

Yo-Auto este un joint-venture intre producatorul de camioane Yarovit si grupul Onexim detinut de Prohorov. In decembrie 2010, acesta i-a prezentat lui Putin trei versiuni: un hatchback, un van si un coupe, iar premierul rus a putut in primavara sa testeze versiunea coupe.

Prohorov, in varsta de 46 de ani, este al doilea cel mai bogat om din Rusia si unul dintre oligarhii agreati de Putin. Conduce fondul de investitii Onexim, detine echipa americana de baschet New Jersey Nets si a condus in trecut una dintre cele mai mari companii ruse: Norilsk Nickel.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *