Film

VIDEO Documentarul “Colectiv”, concurează pentru Premiul European pentru Film al Publicului

Publicul va putea vota filmul favorit până la 23 mai, termen care pentru eurodeputaţi a fost prelungit până la 8 iunie.

Cele trei filme aflate în competiţie sunt "Încă un rând"(‘Another Round"), de Thomas Vinterberg (coproducţie Danemarca/Ţările de Jos/Suedia), "Colectiv", de Alexander Nanau (coproducţie România/Luxemburg) şi "Corpus Christi", de Jan Komasa (coproducţie Polonia/Franţa). Acestea vor fi disponibile online până la 16 mai, cu subtitrări în toate limbile Uniunii Europene (UE). Filmul învingător va fi anunţat la 9 iunie, la ceremonia de decernare a Premiului LUX din cadrul sesiunii plenare a PE şi va fi înmânat de preşedintele Eurocamerei, David Sassoli.

Parlamentul European va selecta în mod aleatoriu un număr de votanţi care vor putea participa la ceremonia de decernare a premiilor de la Strasbourg şi vor participa şi la următoarea ceremonie a Premiilor Filmului European ce va avea loc în decembrie 2021 la Berlin.

De asemenea, organizatorii au deschis posibilitatea participării, vineri 14 mai la orele 17:00, la o dezbatere cu realizatorii filmelor nominalizate, moderată de redactorul şef al Europa Cinemas, Domenico La Porta.

Spectatorii vor putea trimite întrebările şi urmări evenimentul prin canalul de Facebook al Parlamentului European. Premiul LUX şi-a câştigat renumele selectând coproducţii europene pe teme politice şi sociale de actualitate, care încurajează dezbaterile în jurul valorilor societăţii noastre. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *