Timpul.md

Actualitate 4 Decembrie 2011 | 11:53

VIDEO: Stadionul-simbol al regimului nazist a fost demolat

Un simbol al regimului nazist a fost demolat ieri la Berlin. Autorităţile germane au folosit o explozie controlată pentru a distruge un stadion ce a fost folosit pentru adunările şi paradele militare la care a luat parte Adolf Hitler. 

Stadionul numit Deutschlandhalle a fost construit în anul 1935, după indicațiile lui Hitler. Ridicată cu un an înaintea Jocurilor Olimpice de la Berlin, construcția a fost cea mai mare arenă sportivă din lume la vremea sa.

De altfel, şi la demolarea impozantului edificiu au asistat numeroşi curioși. Autorităţile din Berlin intenţionează să construiască un centru de expoziţii şi conferinţe în valoare de 75 de milioane de euro peste ruinele stadionului.

Stadionul aduna mii de oameni la discursurile Führerului. Mircea Raţiu, fratele cunoscutului politician Ion Raţiu, care a primit o bursă în 1942, la Berlin, amintitea într-un interviu, cum în 1943 a asistat la un astfel de discurs.

"În `43 l-am văzut pe Hitler pe stadionul Olimpic din Berlin. Erau mii de oameni adunaţi. A intrat singur, fără gardă de corp. Mai târziu, când a avut ocazia să citească discursul, Mircea Raţiu, şi-a dat seama ce "putere de manipulare avea Der Führer".Via: Realitatea.net 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus