Social

Visul unui copil

Scrisoarea Nicoletei aştepta de mult în torba împlinirilor. Îi era adresată lui Moş Crăciun şi ori că moşul nu a fost atent şi nu a scotocit până la fundul torbei, ori că s-a luat cu grijile celor pe care i-a considerat mai neajutoraţi, însă aşa s-a întâmplat ca cele două pagini de răvaş să ajungă la un prieten mai vechi al Moşului – Cotidianul TIMPUL.

„Moş Crăciun, eu aş vrea să-mi aduci o pereche de blugi. Nu vreau un cadou mare, voi fi fericită dacă îmi vei îndeplini această mică dorinţă”, roagă Nicoleta în scrisoarea ei.

Şi a zis domnul Constantin Tănase aşa: „Chiar dacă-i vară afară, bucuria unui copil nu are anotimpuri”. Am aflat că Nicoleta îşi va sărbători în curând ziua de naştere, şi noi, cei de la TIMPUL, am decis să-i facem o mică surpriză. Am găsit-o acasă, la Fârlădenii Noi, avea grijă de nişte puişori şi răţuşte atât timp cât mama era plecată s-o ajute pe bunica, tata fiind la serviciu. S-a mirat mult când ne-a văzut şi ne-a spus chiar din start că a fost foarte cuminte şi ascultătoare.

„Am scris câteva rânduri şi le-am trimis într-o scrisoare. Toată clasa mea şi chiar frăţiorul Ionel i-au scris lui Moş Crăciun, dar cred că nu au fost destul de cuminţi ca să primească cadouri”, a dedus imediat Nicoleta.

I-am dăruit blugii pe care şi i-a dorit şi care i-au venit de minune, încât fetiţa a început să se rotească fericită prin ogradă. Apoi a pozat ca un adevărat fotomodel.

Cu chipul radiind de bucurie, ne-a condus către casa bunicii ca să-i ducă vestea. Bunica Maria, bucuroasă şi ea, s-a oferit să ne răspundă la toate întrebările. „Nepoţeii mei sunt foarte cuminţi şi mă ajută ori de câte ori am nevoie. De curând, Nicoleta a demonstrat că este o adevărată gospodină, căci a împodobit o masă de nuntă împreună cu mine”, o laudă bunica.

Am mai aflat că Nicoleta frecventează o şcoală duminicală organizată de Mănăstirea Marta şi Maria din raionul Căuşeni. În curând va pleca, împreună cu colegii, într-o excursie în România. „Nicoleta merge în excursii la mănăstiri şi se roagă pentru toată familia”, ne spune mama ei, Natalia. „Are şi diplome de merit din clasa întâi. Este un copil sârguincios”.

Micuţă şi modestă, vrea să devină profesoară de matematică. Va îndeplini şi visul bunicii care nu a avut ocazia să-şi continue studiile.

Tot timpul petrecut alături de noi a zâmbit, iar când ne-am luat rămas bun ne-a asigurat că… îi va mai scrie scrisori lui Moş Crăciun, pentru că mai are multe vise.

Aşa-s copiii. Tot TIMPUL!

Nelly Gâştemulte

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *