Actualitate

Vitalie Marinuta multumeste Romniei pentru instruirea militarilor moldoveni

Ministrul Apararii al R. Moldova, Vitalie Marinuta, a acordat un interviu pentru publicatia bucuresteana Ziua Veche. Potrivit oficialului moldovean, scutul american antiracheta, care urmeaza a fi instalat in Romania, va influenta pozitiv securitatea republicii noastre pentru ca "securitatea aeriana a Romaniei se va extinde mai departe de hotarele ei terestre".

De asemenea, ministrul Apararii a afirmat ca este recunoscator Ministerului Apararii Nationale al Romaniei, pentru asistenta acordata R. Moldova in instruirea militarilor in institutiile de invatamant militar romanesti, mai ales ca Bucurestiul suporta toate cheltuielile.

Referindu-se la conditiile oferite soldatilor in termen din Armata Nationala, Vitalie Marinuta a specificat ca “bugetul auster al Ministerului Apararii nu va permite pe parcursul lui 2010 constructia unor fonduri noi de cazarma sau procurarea de tehnica si echipamente militare. In conditiile crizei economice si deficitului bugetar mostenit de la fosta guvernare, bugetul alocat Ministerului Apararii pentru anul 2010 acopera necesitatile armatei in proportie de 50 la suta. In aceste conditii suntem nevoiti sa strangem cureaua si sa renuntam la unele proiecte, dar aceste sacrificii nu afecteaza efectivul in termen”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *