Timpul.md

Actualitate 4 Iunie 2019 | 08:42

Vizită cu scântei a lui Donald Trump în Marea Britanie

Donald Trump a fost întâmpinat în Marea Britanie cu tot fastul cuvenit celui mai puternic om al lumii. Chiar Regina i-a primit pe preşedintele SUA şi pe prima doamnă. În ciuda protocolului, cei doi au ajuns cu elicopterul la Palatul Buckingham. Tradiţionala plimbare cu trăsura a fost anulată din motive de securitate. Mii de britanici au anunţat că vor ieşi în stradă pentru a protesta faţă de vizita liderului american. 

Invitaţi la prânz de Regina Elisabeta, soţii Trump au ajuns la Palatul Buckingham puţin înainte de ora locală 13.30.

Prima doamnă a purtat un costum Dolce Gabbana, alb cu bleumarin, combinaţia de culori preferată de prinţesa Diana.

Însoţit de soţia sa, Camilla, prinţul Charles i-a întâmpinat la elicopter. Cei patru au luat, apoi, masa alături de Regină şi au vizitat catedrala Westminster. Iar artileria regală a tras 21 de salve de tun.

În această seară, cu toţii participă la banchetul oficial dat de Regină. Pentru acest eveniment vor ajunge şi ducii de Cambridge.

Marea absentă va fi chiar americanca din familia regală. Meghan a criticat dur politicile Casei Albe.

Trump este în conflict deschis şi cu primarul Londrei pe care l-a numit incompetent pentru că s-a opus vizitei sale.

Sadiq Khan îi susţine pe britanicii care au anunţat că vor ieşi în stradă. Vor avea şi un balon uriaş care îl înfăţişează pe bebeluşul Trump.

Presa din Regat mai scrie că britanicii contestă şi factura de 18 milioane de lire pentru asigurarea securităţii preşedintelui american.

Pe timpul vizitei de trei zile, preşedintele şi prima doamnă nu vor sta la Buckingham. Sunt invitaţii ambasadorului american la Londra.

Pentru copiii săi, însă, Trump a închiriat un etaj întreg al unui hotel de lux, unde cel mai scump apartament costă 22.000 de lire sterline pe noapte.

Motivul vizitei lui Donald Trump este cea de-a 75-a aniversare a debarcării din Normandia.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus