Actualitate

Vlad Filat: Voronin arunca praf in ochii UE

„Amnistia promisa la postul public de televiziune „Moldova 1” de catre Vladimir Voronin nu poate fi pusa in aplicare”, a declarat in cadrul unei conferinte de presa Vlad Filat, presedintele PLDM. El sustine ca declarata amnistie trebuie sa fie vazuta prin norma legala, deoarece „Prerogativa presedintelui RM este gratierea persoanei, iar amnistierea trebuie sa faca obiectul unei legi aprobate de parlament, pe cand noul legislativ nu s-a constituit”, precizeaza acesta.

Tinerii arestati abuziv de politie nu sunt infractori si „ei toti trebuie reabilitati prin decizii judecatoresti atat sub aspect fizic si moral, cat si sub aspect material”, afirma liderul PLDM.
Vlad Filat sustine ca, prin actiunile sale, Vladimir Voronin se face vinovat de implicare in actul de justitie si demonstreaza ca detine controlul total asupra organelor de ancheta si a celor judiciare. PLDM condamna, de asemenea, modul „obraznic si total neprofesionist” de abordare a situatiei politice din RM de catre postul public „Teleradio-Moldova”.

Svetlana Coneva,
stagiara la TIMPUL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *