Actualitate

Vom plăti mai mult pentru expedierea coletelor

"Pe lângă cheltuielile de transport noi avem contracte cu companiile aeriene care au majorat preţurile, merg şi cheltuieli cu alte administraţii poştale. Reieşind din cheltuielile sumate s-a produs această majorare. Ultima majorare a fost în 2007 şi media de majorare este în jur de 15%", a declarat prim-directorul general adjunct al "Poşta Moldovei", Ludmila Corceac.

În tarif sunt incluse taxele pentru serviciile vamale, de ambalare şi de legare a coletelor, dar şi costul materialelor utilizate. Pentru coletele care vor purta inscripţiile "Fragil" sau "Voluminos" va fi percepută suplimentar o plată în mărime de 50 la sută din taxa pe greutate.

De asemenea, pentru fracţiunile de kilogram se va percepe o taxă ca pentru un kilogram. De exemplu, pentru un kilogram de colet expediat în Federaţia Rusă va fi percepută o taxă de 31 de lei, iar pentru coletele expediate în România taxa va rămâne de 24 de lei. Pentru un kilogram expediat în Italia vom plăti cu 23 de lei mai mult, în schimb taxele percepute pentru Spania şi Portugalia au fost micşorate.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *