Actualitate

Voronin va conduce Moldova din parlament

Comunistul nr. 1 al R. Moldova, Vladimir Voronin a fost ales azi, prin vot secret, in functia de presedinte al Parlamentului de la Chisinau. Candidatura fostului presedinte a fost sustinuta de toti cei 60 de deputati comunisti – adica, si de Voronin. Cei 41 de deputati din opozitie, prezenti la sedinta, nu au participat la alegerea noului spicher.

In discursul sau inaugural, Voronin a declarat ca va fac tot ce-i sta in puteri pentru ca activitatea noului legislativ sa fie „coerenta si intensa”. Printre prioritatile noului Parlament, vociferate de Voronin, se numara sporirea eficientei si compatibilitatii economiei RM, continuarea procesului de edificare a statutului social, perfectionarea si fortificarea sistemului democratic, garantarea drepturilor si libertatilor cetatenilor, integrarea in UE cu pastrarea prietenilor din Est s.a.
Tot azi au fost alesi un prim-vicepresedinte si doi vicepresedinti ai parlamentului. In functia de prim-vicepresedinte a fost ales comunistul Vladimir ?urcanu, iar in cea de vicepresedinte – comunistul Grigore Petenco. Cel de-al treilea fotoliu de vicepresedinte, care ar trebui sa revina reprezentantilor Opozitiei, a ramas neocupat.
Un reportaj detaliat despre modul in care s-a desfasurat cea de-a doua sedinta a parlamentului cititi in numarul de maine.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *