Timpul.md

Actualitate 21 Martie 2018 | 09:55

Vremea continuă să dea bătăi de cap. Un autobuz a derapat de pe traseu

Pe parcursul zilei de marți și în noaptea spre miercuri, 21 martie, pompierii și salvatorii au intervenit în 16 situații pentru deblocarea și tractarea mijloacelor de transport. Un troleibuz a rămas blocat în seara zilei de ieri pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, iar un autobuz de rută a derapat de pe traseu în localitatea Bâc a municipiului Chișinău, transmite IPN.

Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cele mai multe intervenții ale pompierilor pe traseele din țară au avut loc în municipiile Bălți și Chișinău, și în UTA Găgăuzia, precum și în raioanele Ungheni, Căușeni, Anenii Noi, Soroca, Ialoveni, Nisporeni, Cahul.

Administrația de Stat a Drumurilor menționează că circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată în condiții de iarnă, iar toate sectoarele periculoase de drum sunt monitorizate și se intervine când apare necesitatea.

Potrivit Serviciului Vamal, circulația prin postul vamal de tip debarcader „Cosăuți” a fost suspendată din cauza creșterii nivelului de apă în râul Nistru. Persoanelor li se recomandă să opteze pentru alte două posturi vamale, din apropriere: „Soroca” (debarcader) sau ”Otaci” (rutier).

Primăria Chișinău informează că de dimineață traficul rutier pe străzile municipiului se desfășoară în condiții de iarnă. La linie au fost emise 302 troleibuze și 99 de autobuze. Regia locativ-comunală intervine, cu începere de la ora 04.00, cu 40 de utilaje la curățarea străzilor, trotuarelor și căilor de acces în curțile blocurilor de locuințe.

În situații de risc, oamenii sunt îndemnați să apeleze la serviciile 901, 902 și 903.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus