Timpul.md

Actualitate 4 Iunie 2016 | 18:23

Zeci de gospodării inundate în Leova şi Hînceşti au fost ajutate de poliţişti

În seara zilei de ieri, 3 iunie poliţiştii din Leova s-au mobilizat pentru a da o mână de ajutor oamenilor care au avut de suferit în urma precipitaţiilor abundente, în localitatea Iargara.

Înarmaţi cu găleţi și lopeţi poliţiştii au ajutat să scoată apa şi noroiul din casele celor 24 de gospodării care au fost inundate şi înomolite. În 14 locuinţe apa a distrus mobila şi pereţii caselor. Zeci de poliţişti s-au implicat activ şi la construirea barajului artificial, pentru a nu permite surparea dambei iazului din Iargara.

În noaptea de 31 mai - 1iunie poliţiştii inspectoratelor de poliţie din Leova şi Hînceşti au luptat alături de salvatori şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale cu şuvoaiele de apă, care au spart digul din preajmă, prioritatea fiind asigurarea siguranţei cetăţenilor şi gospodăriilor acestora.În dimineaţa zilei de 1 iunie, poliţiştii din Leova şi Hînceşti, s-au organizat şi au mers,în grupuri la domiciliile oamenilor ce au avut de suferit în urma inundaţiilor, pentru a le acorda ajutor. Aceştia au mers în special la casele bătrânilor, unde au scos apa şi noroiul din case, beciuri şi curţi.Poliţiştii au adus haine şi produse alimentare de primă necesitate.TIMPUL.MD

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus