Timpul.md

Sport 14 Mai 2009 | 19:13

Ziua sportivului revine in actualitate

Traditional, la mijlocul lunii mai, in republica se desfasoara un sir intreg de manifestari dedicate Zilei sportivului. In anul curent, aceste competitii vor derula pana la sfarsitul acestei luni si vor include participarea unui numar impresionant de sportivi amatori.

Manifestarile consacrate Zilei sportivului au demarat miercuri, la Balti, cu o stafeta de alergari, desfasurata pe strazile orasului. Ieri, ele au continuat in aceasta urbe cu campionatul national la tenis de masa, rezervat juniorilor.
Astazi, la Palatul Sindicatelor din Chisinau, cu incepere de la ora 15.00, va avea loc festivitatea de omagiere a celor mai buni sportivi si antrenori. Printre ei figureaza premiantii Campionatelor Europene din anul curent la haltere si judo Cristina Iovu, Igor Grabucea, respectiv, Marcel Trudov. Un grup de veterani ai sportului moldovenesc vor fi distinsi, in premiera, cu distinctii oferite de Agentia Sportului.
 

Festivitati dedicate evenimentului sunt programate in majoritatea raioanelor. In programul competitional figureaza turnee de volei, fotbal, atletism, tranta, aruncarea buzduganului etc. Ziua sportivului este sarbatorita al 13-lea an in Republica Moldova, conform unei hotarari de guvern. Directorul general al Agentiei Sportului, Andrei Pogurschi, a adresat in ajun un mesaj de felicitare tuturor structurilor de profil in care remarca importanta educarii unei generatii sanatoase, capabila sa rezolve problemele existente intru consolidarea statalitatii.

Programul actiunilor consacrate Zilei sportivului in municipiul Chisinau

MAI

1. Competitii sportive sub egida Directiei generale educatie, tineret si sport a Consiliului municipal Chisinau;
2. Concursul „Starturi olimpice” in gradinitele de copii (institutiile prescolare)


15-17 mai

1. Cupa Open a municipiului Chisinau la caiac-canoe (lacul Ghidighici, or. Vatra);
2. Campionatul deschis al mun. Chisinau la inot (Scoala sportiva nr. 11)

16 mai

  1. 1. Festivitati consacrate Zilei sportivului;
  2. 2. Competitii de atletism din cadrul Jocurilor Juniorilor, editia a III-a (Stadionul
  3. „Dinamo”);
  4. 3. Meci de rugbi dintre echipele R. Moldova si Poloniei din cadrul Cupei Europene a Natiunilor, Divizia 2A („Dinamo”);
  5. 4. Ceremonia de deschidere oficiala a Zilei sportivului si a competitiilor finale de atletism din cadrul Jocurilor Juniorilor, editia a III-a, cu prezentarea exercitiilor demonstrative de acrobatica si rugbi, box si kickboxing, gimnastica ritmica, lupte libere, greco-romane, judo, lupte martiale (taekwon-do) si lupta nationala „Tranta” („Dinamo”).

 

16-17 mai

1. Turneul republican de fotbal „Guguta”, etapa municipala Chisinau (Stadionul
CS „Buiucani”);
2. Campionatul deschis al mun. Chisinau la gimnastica ritmica sportiva (Clubul Sportiv „Speranta”).

23 mai

1. Cursa de alergari, consacrata Zilei sportivului si Zilei olimpice mondiale (parcul „Valea Trandafirilor”).

23-24 mai

1. Turneul municipal de dansuri moderne (Liceul sportiv nr. 2);
2. Campionatul deschis al municipiului Chisinau la baseball (Terenul „Alimentarmas”).

 

 

 

  • Un articol de:

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus