Actualitate

Cât de periculoasă este insomnia?

Câte ore trebuie să doarmă un adult?
Despre durata somnului, specialiștii susțin că un adult ar trebui să doarmă între șapte și nouă ore pe noapte. În același timp , pentru vigoarea noastră, foarte important este numărul orelor de somn profund.

Unele persoane reușesc să adoarmă ușor, la scurt timp după ce se culcă, dar se trezesc pe parcursul nopții și nu mai pot să adoarmă imediat. În același timp , multe persoane se chinuiesc ore în șir să adoarmă sau somnul lor este întrerupt, cu multe treziri pe timpul nopții. Specialiștii consideră că, oricare este modul în care se manifestă insomnia, riscul de îmbolnăvire al persoanelor afectate de lipsa de somn este evident.

Somnul profund ne revigorează
Despre somnul pierdut într-o noapte , terapeuții europeni susțin că acesta se poate recupera în 80-100 de minute de somn profund. Sunt persoane care revin în formă după șase – șapte ore de somn pe noapte, dar în acest interval s-au bucurat și de somnul profund, în comparație cu altele care , numai după opt- nouă ore de somn ,reușesc să alunge starea de somnolență.

Somnul insuficient are urmări neplăcute în ziua următoare
Urmările unei nopți de insomnie sunt foarte neplăcute a doua zi: puterea de concentrare este redusă, anxietatea și irascibilitatea sunt frecvente pe parcursul zilei. Mai mult, trezirile repetate pe parcursul unei nopți afectează vigoarea întregului organism. ” Insomniile pot fi cauzate de supărări, stres, griji, dar în spatele lor pot exista și afecțiuni medicale grave. Netratată, insomnia afectează inima. Când insomnia se manifestă de trei –patru ori pe săptămână , este firesc ca situația să ne îngrijoreze și trebuie să discutăm cu un specialist sau cu medicul nostru de familie” precizează Eugen Giurgiu, Doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție.

Bine de știut!
”Trezirile repetate în timpul nopții solicită un centru nervos din creier care este situat aproape de cel care controlează sistemul cardiovascular. Consecința este creșterea frecvenței cardiace și a tensiunii arteriale, factori semnificativi de risc pentru diverse probleme cardiovasculare , precum infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral. De asemenea, somnul insuficient dereglează și sistemul imunitar și din această cauză organismul este mai expus îmbolnăvirilor”, precizează terapeutul Eugen Giurgiu.

https://www.click.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *