Timpul.md

Actualitate 23 Decembrie 2018 | 11:30

Lansarea unui satelit pentru armata americană cu racheta Falcon 9 a lui Elon Musk, a fost amânată

 Lansarea de sâmbătă a companiei Space X a lui Elon Musk, care trebui să plaseze pe orbită, cu ajutorul unei rachete Falcon 9, un satelit de navigaţie pentru Air Force a fost amânată din cauza vântului puternic, informează Reuters.

 

Următoarea încercare de lansare va avea loc duminică la 8:51 a.m. ora locală, 13:51 UTC, potrivit oficialilor Space X.

Lansarea, cea de-a patra încercare într-o săptămână, după întârzieri din cauze tehnice sau meteorologice, ar fi fost prima misiune spaţială pe care compania lui Musk o execută pentru armata SUA. Compania de rachete a lui Musk a încercat ani de zile să pătrundă pe piaţa lansărilor pentru armată, dominată de Lockheed şi Boeing Co.

SpaceX a dat în judecată Forţele Aeriene în 2014, în semn de protest faţă de încredinţarea unui contract de multe miliarde de dolari pentru lansarea a 36 de rachete de către United Launch Alliance, un parteneriat între Boeing şi Lockheed. Musk a renunţat la proces în 2015, după ce Forţele Aeriene au acceptat competiţia.

În anul următor, SpaceX a câştigat un contract de 83 milioane dolari pentru lansarea satelitului GPS III. Purtătorul de cuvânt al Air Force, William Russell, a declarat: "Odată complet operaţional, această ultimă generaţie de sateliţi GPS va aduce noi capabilităţi pentru utilizatori".

Lansarea a fost iniţial programată pentru 2014, dar a fost afectată de întârzieri în producţie.

Următorul satelit GPS III urmează să fie lansat la mijlocul anului 2019.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus