Actualitate

Noi taxe pentru alimentaţia copiilor din instituţiile de învăţămînt vor fi publicate în Monitorul Oficial

Potrivit unui ordin al Ministerului Educaţiei, pentru meniul copiilor din instituţiile de educaţie antepreşcolară şi de învăţămînt preşcolar vor fi alocaţi de la 3,90 lei pînă la 15,30 lei (vîrsta de pînă la trei ani), iar pentru alimentaţia copiilor cu vîrsta de la trei la şapte ani vor fi alocaţi de la 4,90 pînă la 18 lei.

Totodată, taxa de întreţinere în instituţiile preşcolare pentru fiecare zi frecventată constituie 50% din costul normelor de cheltuieli pentru alimentarea copiilor suportate de la buget.

La fel, pentru copiii/elevii de vîrstă timpurie şi şcolară din casele de copii, gimnazii/şcoli de tip internat şi sanatorial suma va constitui 31,50 lei/zi.

De asemenea, pentru alimentarea gratuită a elevilor claselor I-IV-a din instituţiile de învăţămînt publice şi private, precum şi a elevilor claselor V-XII-a din instituţiile de învăţămînt din raioanele de est ale ţării, subordonate Ministerului Educaţiei, şi în instituţiile de învăţămînt din raioanele Dubăsari, Căuşeni şi Anenii Noi amplasate în zona de securitate vor fi alocaţi 7,80 lei/zi.

Documentul mai prevede că pentru elevii din liceele-internat cu profil sportiv vor fi alocaţi 43,50 (vîrsta 12-15 ani) şi 57,90 lei/zi (vîrsta 16-19 ani).

În acelaşi timp, se permite conducătorilor instituţiilor de învăţămînt să majoreze cuantumul de cheltuieli pentru alimentarea copiilor din contul veniturilor colectate, precum donaţii, sponsorizări şi ajutoare umanitare. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *