Timpul.md

Ultima oră 13 Aprilie 2020 | 11:40

Noul coronavirus a mai făcut o victimă în stânga Nistrului

Potrivit presei din regiune, pacienta a fost internată la data de 5 aprilie, într-o stare extrem de gravă. Aceasta a fost transferată din secția de endocrinologie a spitalului din Tiraspol, la Spitalul de boli infecțioase din Slobozia, fiind plasată în secția terapie intensivă și conectată la ventilare mecanică.

Pacienta a fost testată pozitiv la prezența infecției cu Covid-19 și a fost diagnosticată cu pneumonie bilaterală severă. De asemenea, pacienta avea mai multe boli cronice: diabet zaharat, boli coronariene.

Reprezentanții Ministerului Sănătății de la Chișinău nu au confirmat decesul femeii. Anterior, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat, a declarat că autoritățile din stânga Nistrului nu raportează Chișinăului cifrele despre bolnavii de coronavirus.

De menționat că vineri, 10 aprilie, viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a învinuit Tiraspolul de îngrădirea accesului la informațiile reale privind starea lucrurilor în contextul pandemiei de Covid-19. De asemenea, Lesnic a denunțat acțiunile abuzive și lipsa de cooperare din partea Tiraspolului și a solicitat convocarea de urgență a ședinței în formatul 5+2.

Amintim că în această dimineață Ministerul Sănătății a anunțat decesul unui bărbat de 70 de ani din Glodeni. Astfel, numărul de decese provocate de noul coronavirus se ridică la 34.

Potrivit ultimelor informații oferite de către ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, la moment în țară au fost confirmate 1662 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19. În stare gravă se află 168 de persoane, iar 471 sunt în stare medie. Restul persoanelor sunt într-o stare satisfăcătoare.

Tot astăzi, 13 aprilie 2020, alte 13 persoane au fost externate, numărul celor tratați ridicându-se la 107 pacienți. 

unimedia.info

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus